Welke dieren vangen we op?

 

In onze opvang zijn ezels, schapen en geiten welkom!

Bij uitzondering en voldoende plaats krijgen ook konijnen en paarden hier een tijdelijk plekje.

Een dier afstaan?


Als je om een bepaalde reden je dier niet meer kan houden en er afstand van wil doen, kan je na afspraak steeds terecht in onze dierenopvang. Bij het afstaan breng je volgende zaken mee: je identiteitskaart, het vaccinatieboekje en/of registratieformulier van het dier in kwestie. Het dier moet uiteraard jouw eigendom zijn. 

Tarieven afstaan: 

 

Ezel: €100
Schaap: €50

Geit : €40

Konijn : €25

Een dier adopteren? 

Adoptie-kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij wordt besproken wat ze zoeken en welk dier bij hen past.  

Onze prioriteit is om de beste match te vinden tussen de adoptie-kandidaat en de beschikbare dieren.  

Aan de hand van de informatie die we verkregen bij het gesprek en de voorkeur van het dier, wordt het juiste dier gematcht. 

Op die manier willen we ervoor zorgen dat er een beperkte teruggave is van geadopteerde dieren. 

U komt, samen met uw gezin, meerdere keren op bezoek bij Balkenende Dierenopvang vzw om kennis te maken met de dieren en meer te leren over de voorgeschiedenis, verzorging en noden van het te adopteren dier. 

De verantwoordelijke(n) van Balkenende Dierenopvang vzw komt ter plaatse kijken of u wel over voldoende ruimte en stalling beschikt. 

Het is verboden om met de geadopteerde dieren te kweken of om ze door te verkopen.  

Balkenende Dierenopvang vzw behoudt het recht om onaangekondigde huisbezoeken te doen i.v.m. de gezondheidstoestand van de geadopteerde dieren. 

Wanneer de adoptie-kandidaat het geadopteerde dier niet meer wil of kan houden, worden ze kosteloos overgedragen aan Balkenende Dierenopvang vzw. 

 

Tarieven adoptie :

Vertrekkende ezel : € 350

Geadopteerde ezel die hier blijft wonen : €65 per maand (Incl. voeding, hoefsmid, ontworming, ontluizen. Excl. bijkomende kosten bij ziekte)

Schaap : €75

Geit : €50

Konijn : €35


Wat krijgt u mee?

  • Uiteraard het geadopteerde dier

  • Een kopie van het identiteitsbewijs

  • Het gezondheidsboekje

  • Chipnummer

  • Halster en touw

  • Liksteen                                                                                                                                                           

Een dier gevonden of verwaarlozing vastgesteld? 

 

Vind je een dier, dan ben je wettelijk verplicht om deze binnen de 4 dagen toe te vertrouwen aan het gemeentebestuur van de plaats waar u het dier heeft gevonden. Wij raden uiteraard aan om het dier te brengen naar de politie of de dierenopvang van de plaats waar u het gevonden heeft, zodat de kans veel groter wordt om de eigenaar van het dier terug te vinden. Wellicht zijn de eigenaars op zoek naar hun dier en hebben zij het verlies bij de politie of bij ons gemeld. Ook als je het dier zelf zou willen opvangen, verwittig dan onmiddellijk de lokale politie met de gegevens van de vindplaats. Vergeet niet om het dier te laten controleren op tatoeage of microchip bij een dierenarts. Stelt u verwaarlozing vast, dan kan u zich richten tot de politie van uw regio of zich wenden tot de Inspectiedienst Dierenwelzijn, die u kan contacteren op het nummer 1700 of mailen op: dierenwelzijn@vlaanderen.be

 

Ga je op vakantie?

 

Als je op vakantie gaat of als je om een andere reden tijdelijk niet voor je dieren kan zorgen, dan kunnen jullie ezels, schapen en geiten bij ons terecht. Reserveren kan telefonisch of via info@balkenendedierenopvang.be
Belangrijk: dieren die bij ons op logement komen, moeten ontwormd en ontluist zijn. Je moet eveneens het paspoort/gezondheidsboekje meebrengen.

  • Facebook Social Icon

© 2018 Balkenende– All rights reserved

Balkenende Dierenopvang vzw distancieert zich van elke politieke voorkeur.

BTW-nummer: BE 0713.488.547